29 Aralık 2012 Cumartesi

PIRASALI BÖREK


Bu böreği Defne'nin diş buğdayı partisinde Serap yapıp getirmişti.Sebze yemek istemeyen çocuklar için güzel bir seçenek bence.


MLZEMELER

5 Ad yufka
1 kg. pırasa
1 Yemek kaşığı salça
1 ad kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
4 su bardağıYoğurt
2 ad yumurta
Karabiber,kimyon,tuz

YAPILIŞI
Pırasalar yıkanarak ince ince doğranır.
Sıvıyağda pırasalar soğan ve salçayla sotlenerek pişirilir.
Baharatlar ve tuz eklenerek soğutulur.
Yufkalara yoğurt ve yumurta karışımı sürerek arasına pırasalı harç eklenip rulo yapılarak tepsiye yerleştirilir.
Üzerine yaklaşık 1 su bardağı yoğurt ve 1 ad yumurta sarısı çırpılarak sürülür.
Fırında pişirilir.

Afiyet olsun..
Remziye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder